Koldhævede grovboller
Jeg har prøvet mig lidt frem med at finde en god opskrift på koldhævede boller og har nu fundet frem til en der giver de lækreste grove boller, som er SÅ nemme at lave..
Ingredienser
1/4 pakke gær
1 spsk groft salt
2 spsk honning
500 g havregryn
200 g grahamsmel
50 g knækkede hvedekerner
300 g rugmel
100 g italiensk hvedemel (alm. hvedemel kan anvendes)
Fremgangsmåde
Gær, salt, vand, honning røres sammen.
Først tilsættes havregryn og når dette er rørt godt rundt i “vand-blandingen”, så tilsættes de resterende ingredienser lidt efter lidt.
Dejen vil være lidt våd i det, men sådan skal den være..
Jeg vil anbefale at bruge en røremaskine, hvis dette er muligt, da den skal røres rigtig godt!
Dejen sættes i køleskabet, tildækket, i mindst 8 timer. Herefter former (læs: de bliver bedst, hvis de bare kommer på bagepladen helt rustikke uden man begynder at ælte dem runde) man bollerne med en våd ske. Bollerne bages i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.
Dejen kan holde i 5 dage i køleskabet, så man kan hver dag lave det antal der skal spises, så det er nybagt hver dag! God fornøjelse
Desværre står der ikke, hvor meget vand man skal bruge!