Marokkansk gryderet

Koldhævede grovboller

Jeg har prøvet mig lidt frem med at finde en god opskrift på koldhævede boller og har nu fundet frem til en der giver de lækreste grove boller, som er SÅ nemme at lave..

boller

Ingredienser

1/4 pakke gær

1 spsk groft salt

2 spsk honning

500 g havregryn

200 g grahamsmel

50 g knækkede hvedekerner

300 g rugmel

100 g italiensk hvedemel (alm. hvedemel kan anvendes)

Fremgangsmåde

Gær, salt, vand, honning røres sammen.

Først tilsættes havregryn og når dette er rørt godt rundt i “vand-blandingen”, så tilsættes de resterende ingredienser lidt efter lidt.

Dejen vil være lidt våd i det, men sådan skal den være..

Jeg vil anbefale at bruge en røremaskine, hvis dette er muligt, da den skal røres rigtig godt!

Dejen sættes i køleskabet, tildækket, i mindst 8 timer. Herefter former (læs: de bliver bedst, hvis de bare kommer på bagepladen helt rustikke uden man begynder at ælte dem runde) man bollerne med en våd ske. Bollerne bages i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.

Dejen kan holde i 5 dage i køleskabet, så man kan hver dag lave det antal der skal spises, så det er nybagt hver dag! God fornøjelse

3 kommentarer

  • Carola Jensen

    Desværre står der ikke, hvor meget vand man skal bruge!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • diary

      Hej Carola,
      Nej det har du da ret i – tak for info. Jeg har nu rettet i opskriften. Mener det er 4 dl eller også er det 8. Hvis du starter med 4, så kan du hurtigt se om det i stedet er 8. Dejen skal nemlig være våd og klistret.
      Undskyld jeg ikke kna give et bedre svar.

      KH Kamilla

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super god opskrift – og så er de bedste at bollerne jo er mega-sunde!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Marokkansk gryderet