Farserede porrer med det hele
Herhjemme har jeg en kæreste der ELSKER godt gammelt dansk mad. Det er alt fra gode frikadeller af svine- og kalvefars til stuvet hvidkål, tarteletter og selvfølgelig brun sovs og kogte kartofler. Jeg er også glad for NOGLE af disse mange gamle retter, men jeg er mere til at prøve nye ting og få lidt flere variationer i smag og verdensdele, men engang imellem er det skønt at hoppe tilbage i en tidslomme med dug på bordet, gamle fade og tændte stearinlys.
Opskrift på farserede porrer: (4 personer)
500 g hakket svine- og kalvekød
salt + peber
1 æg
3 spsk mel
1/2 dl mælk
2 porrer
Rør farsen, skær de to porrer i 6 lige store stykker.
Kog porrerne let imens den rørte fars står og trækker.
Når porrerne er letkogte tages de op af vandet og pakkes ind i farsen. Steges som alminde frikadeller.
Serveres gerne med kogte kartofler, dampede grøntsager og brun sovs. (Blomkål, bønner, gulerødder kan varmt anbefales!)
En traditionel men lækker ret. Så er der dømt god gammel dansk hygge!