Lactocare og BLOW Copenhagen

Giv det gode råd videre..

Når man står vel, oftest på badeværelset/toilettet tror jeg, og ser ned på 2 røde streger på en pind der for to minutter siden blev gjort våd af tis, så melder der sig på nul komma fem en masse tanker og bekymringer, samtidig med at man, forhåbentlig, bliver fyldt med glæde og utålmodighed. Disse tanker og bekymringer bliver ikke færre jo større maven vokser og når først man har den lille baby i armene, så tager bekymringerne til.. Dette skete i hvert fald i mit tilfælde og jeg er lige nu mere bekymret end jeg nogensinde har været og om en uge er jeg mere bekymret end nu!

Den nervøsitet og ængstelighed jeg har mærket ved at have en baby i huset var klart størst, da jeg blev mor for første gang. Jeg var nervøs og bange for alt. ALT! Fik hun nok/for lidt t spise, legede jeg for meget/for lidt/rigtigt med hende, snakkede vi nu nok/for meget med hende, havde hun for lidt/for meget/det rigtige tøj på og var konstant bange for hun væltede, faldt ned af noget, snuplede og alt muligt andet..  jo større hun er blevet er disse bekymringer egentlig ikke forsvundet; nu er der bare kommet mange flere til. Leger hun med nogle nede i børnehaven, er de andre søde ved hende, er hun sød ved de andre børn, opfører hun sig pænt, er hun høflig/uartig, ser pædagogerne mon vores stille pige, kan hun “slå fra sig”/passe på sig selv blandt de andre børn, er børnehaven god nok, er jeg god nok, lærer vi vores store pige (og den lille i fremtiden) de rigtige værdier, ser hun for meget/det rigtige tv, hjælper hun nok til herhjemme og tusindevis af andre tanker, bekymringer og spørgsmål.

Jeg er nødt til at stole på at vi har lært og lærer vores piger det værdigrundlag, som vi selv føler er nødvendigt for at hun kan klare sig. Der er selvfølgelig sket enormt meget siden, både Martin og jeg, var børn i 90’erne, og som udgangspunkt vil vi jo gerne have at vores børn er glade, trygge, stoler på sig selv og tør begive sig ud i livets udfordringer, men det er ikke bare sådan lige til.. Nogle ting må jeg erkende at jeg kun kan ruste hende til selv at håndtere på egen hånd, men jeg kan ikke gøre alt for hende.

Efter jeg blev mor har jeg haft godt af de gode konstruktive råd fra andre mødre, i særdeleshed min egen! Jeg har også været så heldig at få børn på samme tid som min storesøster, så vi har kunne følges ad i graviditeten og fødte med kun tre ugers mellemrum. Jeg har nydt godt af at have en søster der stod i samme båd, både når det er vidunderligt, men også når det er hårdt og man står i bleer til halsen og vasketøjsbunken vokser i raketfart, samtidig med søvnkontoen bliver tømt lige så hurtigt..

Kornelia har en alder lige nu, hvor hun spørger mig og Martin rigtig meget til råds. Hun vil rigtig gerne gøre alting selv, men hun er en pige der gerne lige vil have ting vist og forklaret inden hun hovedkuls kaster sig ud i det. Derfor spørger hun ofte. Meget. Nogle gange kan det være lidt omstændigt, når hun ikke bare vil prøve noget, gøre noget eller på egen hånd gå et sted hen, men jeg elsker også at jeg har en pige der først skal se tingene an. Hun gennemskuer hurtigt, hvis noget er farligt og hendes forsigtighed har helt sikkert ofte reddet hende fra ulykker og uheld, blå mærker og hudafskrabninger. Både Martin og jeg har, fra hun var helt lille, sagt til hende at det er bedre hun spørger om hjælp en gang for meget end lidt og at hun gerne må spørge om hjælp, hvis der er noget hun ikke vil, tør eller kan. Vi vil hellere hun spørger og vi vil hellere end gerne hjælpe.

IMG_3964

IMG_3956

IMG_3965

IMG_3969

Jeg har ofte Kornelia med i køkkenet, hvor hun er ret god til bare at gå i gang med at skære og skylle, da hun efterhånden har været med så mange gange, men i starten spurgte hun også mange gange om, hvad det var hun skulle gøre med de forskellige ting og madvarer. Selvfølgelig. Man lærer jo ikke noget, hvis ikke man spørger. Vi har været heldige at få tilsendt en masse kagepynt og har i den forbindelse været i gang med at bage. Til Kornelias store glæde og hun hjalp med alt. Jeg synes resultatet blev rigtig godt og Martin blev meget overrasket over den smukt pyntede kage der pludselig blev serveret.

IMG_3978

IMG_3972

IMG_3982

 

Jeg modtog en pakke med overraskelser, ud over pynt til kagerne, som vi bagte.. Der var en fin kuffert fyldt med sjove ting til Kornelia og Leonora. Bamse, Lottebog, billetter til LEGOLAND og info til Martin og jeg om at få forsikret sine børn på en ordentlig måde. Det er Codan Kids der står bag kapagnen om at give det gode råd videre, da man nemt kan glemme at få sine børn forsikret ordentligt. Ikke fordi man ikke vil passe på sit guld, men simpelthen fordi man nemt glemmer alt omkring sig, når man får børn..Babyboblen kan få al fornuft til at forsvinde og mange tænker nok “det sker ikke for mig og min familie”, men det må man ikke tænke. For tænk nu hvis!

Den overraskelse vi fik var helt fantastisk for hele familie, da kuffertens indhold var lige noget for alle herhjemme. Hyggelæsning med Kornelia (og en bog vi kan læse igen og igen og igen, da hun elsker Lotte!), kage som Martin og Kornelia knuselsker OG mulighed for en familie-dag — det bliver simpelthen ikke bedre og vi glæder os meget til at smutte en tur til Billund og udforske legelandet, lege med LEGO og være sammen! Jeg ELSKER familieudflugter og ville ønske vi kunne tage afsted i morgen. Snart vil jeg udlodde 4 billetter til en heldig vinder inde på bloggens facebookside. Hold øje..

IMG_3928

IMG_3931

2 kommentarer

  • Marlene Høj

    Sikke nogle fine kager 🙂
    Jeg tror at de fleste forældre inkl. jeg selv kan nikke genkendende til dine tanker.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henrik Olsen

    Det er nok noget af det bedste jeg endnu har læst på din ellers gode blog…..

    Fra sidelinjen kan jeg berolige alle Jer fire voksne om at i har gjort og on going gør det rigtig godt 😉
    Bedre søtre, svigerbrødre, nevøer og niecer kan man ikke ønske sig.

    hilsen en stolt Onkel Henrik

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lactocare og BLOW Copenhagen