Søndagskærlighed

Husker du Krummerne?

Da jeg var lille var jeg vild med Krummefilmene. Nu er jeg 29 og jeg er stadig vild med Krummefilmene. Og jeg kan mærke at jeg prøver at få Kornelia til også at blive vild med alle Krummerne. Altså hele banden. Stine, Grunk, Ivan, Pausen, Tom, Fru Olsen, Yrsa, Hans, Jens Krumborg, Krumme, Den Døde Murer og alle de andre skønne karakterer fra filmene. Og så selvfølgelig morskaben over at se andre slå et telt op i stuen med pløkker og det hele, at nogle skal finde deres egen lyd, at strømfordeler rimer på hjerte, at soya (kulør) tager lugten af kogt kat, at to bankrøvere stikker af i en grøn russer-Mercedes med en lille dreng på bagsædet forfulgt af en hund ved navn Carlo Albertsen, som forresten elsker medister.

Åh, hvilket univers! Jeg er derfor lykkelig for at vi kan finde alle filmene på Netflix

krummerne

Nu ved jeg jo ikke om du er gammel nok til at kunne huske Krumme som biografaktuel, men jeg mindes at jeg med min familie i efterårsferien var på restaurantbesøg og efterfølgende i biografen for at se Krummerne. Jeg er årgang 1986 og har derfor haft familien Krumborg med mig hele barndommen.  Jeg har set filmene mange mange gange og kan stort set alle replikker, men jeg nyder stadig at se filmene sammen med Kornelia. Hun synes også de er sjove og hun fælger virkelig med. Tror vi på lørdag, når Leonora sover middagslur skal se Krummerne 3.

En tidlig morgen i 1992 blev jeg vækket af min far, da denne sang var i radioen. Jeg kan så tydeligt huske at jeg sad i nattøj i en læderstol foran vores store anlæg og hørte sangen, mens stuen stille og roligt blev varmet op af brændeovnen bag mig. Jeg synes det var en helt vidunderlig sang. Helt uvidende om, hvornår jeg hørte den igen gik jeg bare og glædede mig til den kom på kassettebånd eller til jeg måske kunne være heldig selv at nå at optage den på anlægget fra radioen. Det er så skørt at tænke tilbage på, i forhold til hvordan tiden er nu med fri adgang til musik og film døgnet rundt.
Kornelia får nok svært ved at forstå dette minde tror jeg, da hun vel ikke helt forstår, hvorfor jeg ikke bare hørte sangen på min iPad eller Iphone..

Uanset – du skal altså ikke snydes for lige at høre Laus Høybye lyse stemme med sin kærlighedserklæring til Yrsa. Hende med “hår der gør så sjovt”.

| sponsoreret |

2 kommentarer

  • Åhr, hvor hyggeligt med sådanne minder. Jeg elsker også krummerne, og det er helt klart også noget af det, som Alba SKAL se, når den tid kommer.
    En tid jeg glæder mig ret meget til, nu hvor du lige har mindet mig om det! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Herhjemme elsker vi også Krummerne, men kun 1 og 2 med den rigtige Krumme 😛 Vi er også lige fra årgang Krumborg og prøver i hærdigt at få vores søn til at elske dem ligeså meget som os 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Søndagskærlighed