Navn på kælk til børnehaven

Oksekødboller med feta, ovnbagte rodfrugter og flødestuvet spinat

Oksekødboller er lavet som en fars der blev rørt på Kitchen Aid’en og derefter tilberedt på bradepanden i ovnen. Rodfugterne er skåret i stave, vendt i olivenolie i en pose med krydderier og derefter tilberedt i ovnen. Spinat er lavet i pande med høj kant. Det hele er super nemt at lave og tager ikke særlig lang tid. Jeg elsker at lave mad der ikke skal “passes” i helt vildt lang tid. Til denne ret er der ikke vildt meget der skal forberedes – og dét der ikke skal laves i ovnen er hurtigt rørt sammen i panden. Dette er klart at foretrække, når der er børn i hjemmet.

IMG_2011

Oksekødboller:
450 g hakket oksefars (3-7%), 200g feta, salt+peber, 1 æg, 2 fed hvidløg, 1/2 dl mælk, 1 dl havregryn/rugmel. Tilsæt meget gerne nogle friske krydderurter efter eget ønske, da det giver en ekstra god smag. Farsen røres sammen på røremaskine, derefter formes små kødboller med en ske og sættes på en bradepande med bagepapir. Tilberedes i ovnen på 200 grader. Tiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på kødbollerne, men ca 25 minutter.

Rodfrugter:
1 pose blandede rodfrugter skåret i stave, 3 spsk olivenolie, timian, salt+peber. Det hele vendes sammen i en pose, hvorefter de hældes i en bradepande. De tilberedes i ovnen i ca 35-40 minutter ved 200 grader.

Flødestuvet spinat:
2 fed hvidløg, 250 g friske spinatblade, en smule revet muskatnød, 250 ml madlavningsfløde, 20 mandler. Det hele blandes sammen i gryden – tilsæt spinat lidt efter lidt. Smag til sidst til med salt+peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Navn på kælk til børnehaven