Salte mandler
Martin kom i søndags hjem med en masse lækre ting fra grænsen og i dag kunne jeg ikke vente længere med at få fingrene deri. Der lå nemlig 1 kg mandler og skreg mig op i hovedet på at blive tryllet til de lækreste salte mandler, så tirsdag formiddags gik jeg i gang i køkkenet. Der er nu fyldt op til snacks, madpakker og salater.
Har du selv forsøgt dig med at lave salte mandler? Hvis ikke, så kom i gang! Det er så simpelt at det nærmest ikke kan gå galt, der er egentlig ikke en opskrift som sådan, da det er så nemt – du skal kun bruge tre ingredienser. Som et andet plus, så sparer du en masse penge ved at lave salte mandler selv.
1 liter vand · 250 g. groft salt · 400 g. mandler
# Tænd ovnen på 175 grader
Hæld vand og salt i en gryde og lad det koge til saltet er opløst. Sluk da for komfuret og sæt mandlerne i blød i saltvandet i 20 minutter.
Spred herefter mandlerne ud på en bageplade med bagepapir.
Mandlerne “bages” i ovnen i ca. 15 minutter.
Rør rundt i mandlerne med jævne mellemrum for det bedste resultat.
VIGTIGT! Indstil ikke ovnen på varmluft, da det vil gøre mandlerne bløde og har meget nemt ved at brænde på!
God fornøjelse!
Ingen kommentarer endnu